Openingstijden

De peutergroep van Siemenotje is van maandag t/m vrijdag open in de schoolweken, in de schoolvakanties is de peutergroep gesloten. De openingstijden van de peutergroep zijn als volgt:

Maandag: 08.30 uur - 12.00 uur
Dinsdag: 08.30 uur - 12.00 uur
Woensdag: 08.30 uur - 12.00 uur
Donderdag: 08.30 uur - 12.00 uur
Vrijdag: 08.30 uur - 12.00 uur

's Ochtends is er een inloop van 08.30 uur tot 08.45 uur. En 's middags is er een uitloop van 11.45 uur tot 12.00 uur. Ouders hebben de mogelijkheid om even bij zijn of haar peuter te blijven. In de schoolvakanties is de peutergroep gesloten

Schoenen uit of slofjes aan

We vinden het belangrijk dat kinderen binnen lekker op de grond kunnen liggen en spelen. De peuters kunnen hun schoenen onder de kapstok neerzetten en eventuele slofjes aan doen.

Verjaardag vieren

De peuters kunnen als ze jarig zijn, zijn of haar verjaardag bij ons vieren. Wij vragen de ouders om een gezond-snoep beleid en geven je hier graag tips over passende traktaties.

Na twee jaar afscheid nemen

Na 2 jaar bij ons op de peutergroep, is het tijd voor de basisschool gaan. Wij vieren deze mijlpaal graag met een feestje, als jullie en je kind dat leuk vinden. We kijken hierbij naar de aard van je kind en naar jouw wensen. Als aandenken krijgt je kind van ons het fotolijstje mee dat op de groep heeft gehangen, net als de map met verzamelde knutsels. Wij hopen dat alle avonturen bij ons hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van je kind. Hij of zij heeft op dit punt al veel geleerd en gedaan: klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Veel plezier op de basisschool!

Inschrijven/Uitschrijven

Inschrijven
Als je overweegt om voor Siemenotje te kiezen, kun je in een rondleiding kennis maken en je wensen kenbaar maken, bijvoorbeeld op welke ochtenden je opvang wilt afnemen. Ook kun je sfeer proeven en vragen stellen aan de pedagogisch medewerkers. Zit de peuter al op het KDV van Siemenotje, dan hebben ouders de mogelijkheid om voor 1 ochtend te kiezen of meer. Is de peuter nieuw dan heb je de mogelijkheid om minimal 2 ochtenden te kiezen. Dit doen wij door de peuter goed te laten wennen aan de juffen en de andere kinderen.
Mocht je vervolgens je kind willen aanmelden, kan dat met het inschrijfformulier. Op basis hiervan stellen wij een contract op, dat we beide ondertekenen. Daarin staat hoeveel en welke dagen je opvang wilt afnemen, hoe je wilt betalen en of er bijzonderheden zijn. Het contract heeft een opzegtermijn van één maand, en kan op elke datum ingaan.

Het intakegesprek
Twee maanden voor de start van de opvang nodigen we de ouders uit voor een intakegesprek met de pedagogisch medewerker van de groep. In dit gesprek wisselen jullie informatie en gegevens uit over het kind met behulp van een intakelijst. Zo krijgen de pedagogische medewerkers van de groep alvast de informatie om zo goed mogelijk voor je kindje te kunnen gaan zorgen. In het intakegesprek maken jullie ook een afspraak om te wennen. Deze ochtenden plannen we op de gewenste opvangdagen. Zo raken de ouders en de kinderen vertrouwd met onze opvang en de groepsgenootjes.

Wachtlijst
Wij hopen ieder kind zo snel mogelijk een plek te kunnen bieden, maar er kan een wachtlijst ontstaan. In dat geval zullen wij je op de hoogte houden van de mogelijke termijn waarop we je kind kunnen plaatsen. Broertjes en zusjes van kinderen die al bij Siemenotje zitten, krijgen voorrang met betrekking tot de plaatsing.

Uitschrijven
Stuur een schriftelijke opzegging naar info@siemenotje.nl of naar het postadres:
Wouter van den Walestraat 3
3274 CR Heinenoord

Vermeld in de opzegbrief de reden van opzeggen en de geplande einddatum, rekening houdend met de opzegtermijn van een maand. Na ontvangst van de opzegging ontvang je van ons een bevestiging met daarin de geplande einddatum. Wanneer je kindje naar de (middelbare) school gaat wordt het contract automatisch beëindigt op de datum van de verjaardag. ( 4 jaar of 12 jaar).

Identificatieplicht

Wanneer het je niet lukt om zelf je kind op te halen kan iemand anders dit voor je doen. Wij willen dan graag persoonlijk de naam en geboortedatum van degene die je kind komt ophalen. De ophaler is verplicht om zich te identificeren middels een geldig legitimatiebewijs zoals paspoort of rijbewijs. Als er een derde persoon is die altijd je kind mag ophalen, kun je eenmalig het formulier ‘Ophalen door derden’ invullen. Dit formulier gaat samen met een kopie van het legitimatiebewijs van de betreffende persoon in het dossier van je kind.

Medewerkers

Benieuwd naar wie er voor jouw kind zorgen? Leer hier de medewerkers kennen!

Klachten

We nemen klachten serieus, en zo kun je je klacht kenbaar maken.

Samenwerkingspartners

We werken op dit moment samen met, of zijn aangesloten bij de volgende partijen.