Thema's

Voertuigen, de dierentuin of de zomer zijn een paar van de thema’s waar we onze activiteiten op toespitsten. Dat geldt voor knutselen, spelletjes spelen, boekjes lezen, of de buitenactiviteiten. Bekijk hier welke tien thema’s er wanneer aan bod komen.

Spelen met leeftijdsgenootjes

Om met meer kindjes van dezelfde leeftijd te spelen, bieden we elke dag op bepaalde momenten in verschillende ruimtes activiteiten aan voor leeftijdsgenootjes. Zo wordt aan de dreumesen bijvoorbeeld een boekje voorgelezen of met scheerschuim gespeeld terwijl de peuters een educatief of bewegingsspelletje doen.

Ravotten in de gezamenlijke ruimte

Soms willen kindjes ravotten en stoeien; even uitrazen. Bij droog weer doen we dat buiten, maar bij slecht weer kan dat ook in de gezamenlijke speelruimte binnen. Daar kunnen kinderen zich uitleven op de klimwand of op de glijbaan, of lekker rennen of voetballen. Ook staan er skippydieren, speelgoed met wieltjes en kan er bewegingsspel plaatsvinden, zoals peutergym.

Nieuwe vriendjes maken

Nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken is leuk, net als andere juffen zien, of ander speelgoed ontdekken. Daarom zetten we de deuren tussen de lokalen regelmatig open, zodat kinderen op een laagdrempelige en veilige manier op ontdekkingsreis kunnen gaan. In een andere groep ontmoeten zij andere kinderen (nieuwe vriendjes maken), andere pedagogisch medewerkers en zien zij ander speelgoed.

Buitenshuis

Kijken bij de lammetjes of kalfjes, een uitstapje naar vliegveld Zestienhoven of naar Heinenoord busstation. Een deel van de activiteiten, die altijd aansluiten bij het thema, speelt zich buiten het terrein van Siemenotje af. Daarover informeren wij de ouders altijd vooraf. Ook komt de brandweerwagen of politieauto wel eens langs op het terrein van Siemenotje.